Σχετικά

Οι εκδόσεις

Ελεύθερη λογοτεχνία, ελεύθερος πολιτισμός, ελεύθεροι άνθρωποι.


Ποιοι είμαστε

Οι Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι δημιουργήθηκαν από την ανάγκη μιας παρέας ανθρώπων να εκδώσουν και να διαχειριστούν το υλικό τους, υπό τους δικούς τους όρους, με γνώμονα την τέχνη και όχι το κέρδος.

Τι κάνουμε

Εκδίδουμε – πρωτίστως – ψηφιακά και το παραγόμενο υλικό διατίθεται δωρεάν, με ελεύθερη άδεια χρήσης Creative Commons BY-NC-SA ή BY-NC-ND, ανάλογα με το τι έχει επιλέξει ο/η δημιουργός.

Πώς κινούμαστε

Η διανομή γίνεται από τον ιστότοπο μας, επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, φιλικές ιστοσελίδες, συνεργαζόμενες πλατφόρμες και σε συχνές φυσικές δράσεις (παρουσιάσεις, εκθέσεις, bazaar βιβλίων κτλ).

Το βιβλιοπωλείο

Οι έντυπες εκδόσεις μας και επιλεγμένα βιβλία από συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους.


Γλαρόλυκοι

Στο κατάστημά μας θα βρείτε όλα τα βιβλία και τα περιοδικά μας σε ποιοτικές έντυπες εκδόσεις, άμεσα διαθέσιμα και με πληθώρα τρόπων πληρωμής.

Συνεργάτες

Ανάμεσα στις δικές μας εκδόσεις, θα βρείτε και προσεχτικά επιλεγμένα έργα από συνεργαζόμενους εκδοτικούς οίκους και φίλους συγγραφείς.

Ενθύμια

Αν θέλετε να στηρίξετε το εγχείρημά μας και να αποκτήσετε και κάτι όμορφο, επιλέξτε κάποιο από τα σημειωματάρια μας, πίνακες, κούπες, μπλούζες κ.α.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σύντομες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία μας.


Για αναγνώστες…

Που μπορώ να βρω τα βιβλία σας;

Τα βιβλία μας είναι πάντα διαθέσιμα μέσω του eshop μας, μπορείτε να τα βρείτε ετοιμοπαράδοτα στα συνεργαζόμενα καταστήματα και κατόπιν παραγγελίας σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο της Ελλάδας. Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθείτε σε Facebook και Instagram όπου ανακοινώνουμε τις δράσεις μας για απευθείας αγορά από παρουσιάσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ κτλ.

Χρειάζομαι λογαριασμό για να ψωνίσω;

Όχι, δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή. Παρόλα αυτά, συνίσταται αν επιθυμείτε να αποθηκεύσετε τα στοιχεία σας (διεύθυνση αποστολής, τρόπους πληρωμής κ.ο.κ) για ταχύτερες μελλοντικές αγορές.

Μπορώ να ζητήσω κάποιο βιβλίο που δεν έχετε;

Φυσικά! Στο κατάστημά μας θα βρείτε τα βιβλία των εκδόσεών μας και κάποια επιλεγμένα βιβλία από άλλους εκδοτικούς. Αν θα θέλατε να αγοράσετε από εμάς κάποιο βιβλίο που δεν διαθέτουμε άμεσα, μπορείτε να μας το ζητήσετε και θα σας το στείλουμε εντός 5 εργάσιμων ημερών.

Για συγγραφείς…

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν στείλω κάποιο έργο μου;

Τα βιβλία που επιλέγουμε να εκδώσουμε κυκλοφορούν πρώτα σε ψηφιακή μορφή και διανέμονται δωρεάν και με ελεύθερη άδεια χρήσης – χωρίς εξαιρέσεις. Προαιρετικά, ακολουθεί και η εμπορική έντυπη έκδοση, συνοδευόμενη από την ίδια άδεια. Αυτό σημαίνει πως, αν δεν θέλετε η ψηφιακή εκδοχή μέρους ή ολόκληρου του έργου σας να διακινείται ελεύθερα στο διαδίκτυο, μάλλον δεν είμαστε ο κατάλληλος εκδοτικός οίκος για εσάς.

Πόσο κοστίζει η έκδοση;

Στην ψηφιακή έκδοση επιβαρύνεστε μόνο με τα έξοδα της εικονογράφησης (αν το έργο σας δεν είναι εικονογραφημένο) και τα υπόλοιπα – επιμέλεια, σελιδοποίηση, διαφήμιση – τα αναλαμβάνουμε εμείς. Στην έντυπη έκδοση, το κόστος διαφοροποιείται ανάλογα με το “μοντέλο” που θα επιλέξετε: Παραδοσιακή, Συνέκδοση, Αυτοέκδοση. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος της έντυπης παραγωγής.