Το podcast

Λογοτεχνικές αναζητήσεις στο ραδιόφωνο

Σχετικά

Ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2021 δημοσιεύοντας ένα δοκιμαστικό μήνυμα “ανακοίνωση” της νέας αυτής προσπάθειας.

Ακολούθησαν τον Μάιο ηχογραφημένες απαγγελίες των κειμένων που φιλοξενήσαμε στο 1ο τεύχος του ελεύθερου λογοτεχνικού περιοδικού μας.

Τον Ιούνιο ανέβηκε το πρώτο ολοκληρωμένο ηχητικό βιβλίο (audio book) με το θεατρικό παραμύθι της Κανελλίας Τούντα “Όταν τα ζώα συζητούν: Κότες”.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ξεκινήσαμε την, αγαπημένη πλέον, δίωρη λογοτεχνική εκπομπή μας “Εδώ τα καλά βιβλία” στο στούντιο του Polis View Web Radio, με παρουσιαστή τον συγγραφέα Δημήτρη Νίκου, συμπαρουσιάστρια την book-tuber Ανδρονίκη Μανουρά (Phaedra the Nerd) και εκλεκτούς καλεσμένους.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εντάχθηκε στην ομάδα ο συγγραφέας Χάρης Γαντζούδης, με την εκπομπή “Βιογραφικά στο ραδιόφωνο”.

Τον Νοέμβριο του 2023 ξεκίνησε η εκπομπή “Χούληδες”, από τους δημιουργούς των Γλαρόλυκων. “Σπιτικό” podcast με χαλαρή κουβεντούλα, σχολιασμό και αμπελοφιλοσοφία.

Για τον Ιανουάριο του 2024 έχει προγραμματιστεί η εκπομπή “Πλανόδιο”, ένα… νομαδικό podcast! Ταξιδεύουμε, συναντάμε τους συγγραφείς μας, φίλους και ανθρώπους των τεχνών που εκτιμάμε και συζητάμε για το έργο τους.

Συνεχίζουμε δημοσιεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα υλικό και αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους επικοινωνίας και εξέλιξης.

Πρόγραμμα

Χούληδες

Χούληδες

Κανελλία Τούντα και Χρήστος Κουλαξίζης

Σε τυχαία αλλά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πλανόδιο Podcast

Πλανόδιο

Χρήστος Κουλαξίζης

Κάνα-δυο φορές τον μήνα, απ’ τον Ιανουάριο του 24.

Εδώ τα καλά βιβλία

Εδώ τα καλά βιβλία

Δημήτρης Νίκου & Ανδρονίκη-Φαίδρα Μανουρά

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε στο 20ο επεισόδιο.

Βιογραφικά στο ραδιόφωνο

Βιογραφικά στο ραδιόφωνο

Χάρης Γαντζούδης

Σε διακοπές. Επιστρέφουμε σύντομα!

Audiobooks

Αναγνώσεις & Ηχητικά βιβλία

Συγγραφείς και φίλοι των εκδόσεών μας

Όποτε προκύπτουν…

Πρόσφατα επεισόδια

  • Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής και του podcast γενικότερα για το νέο έτος. Χαλαρή κουβεντούλα, αναμνήσεις απ' τα Δερβενοχώρια, "καμένα" facebook groups, μουσικές και τηλεοπτικές προτάσεις, ομόφυλα ζευγάρια και ανθρώπινα δικαιώματα, προβληματικοί νόμοι, περίεργα πτηνά, third man syndrome, η μυστική ζωή των διανομέων και άλλα!
  • Τρίτο και εορταστικό επεισόδιο, το τελευταίο (μάλλον) για το 2023 και συζητάμε για σειρές & ταινίες, TasteKid, Αντρέ Μπράουερ, αγένεια δικαιολογημένη και μη, ψυχολογικά, μουσικάρες, αδικημένοι καλλιτέχνες, ροζ σημαία, λογοκρισία, γυναικοκτονίες και άλλα. https://instagram.com/glarolykoi⁠ ⁠https://instagram.com/ckoulaxizis⁠ ⁠https://instagram.com/kanellia_tounta⁠ hub@glarolykoi.net
  • Περίεργα ονόματα, χαρακτηρισμοί και καφρίλες, Marseaux και WNC, τηλεόραση, έλλειψη ρομαντισμού, d*ckpics και δυσκολίες στις σχέσεις σε ένα NSFW επεισόδιο. https://instagram.com/glarolykoi⁠ ⁠https://instagram.com/ckoulaxizis⁠ ⁠https://instagram.com/kanellia_tounta⁠ hub@glarolykoi.net
  • Γνωριμία με την εκπομπή, βιντεοπαιχνίδια, φαγητό, πολιτική ορθότητα, remake ταινιών, ανακαλύψεις στο πατάρι, εσωτερικά αστεία, χαβαλές και άλλα από τους δημιουργούς των Ανεξάρτητων Εκδόσεων Γλαρόλυκοι. https://instagram.com/glarolykoi https://instagram.com/ckoulaxizis https://instagram.com/kanellia_tounta hub@glarolykoi.net

Καλάθι αγορών