Το podcast

Λογοτεχνικές αναζητήσεις στο ραδιόφωνο

Σχετικά

Ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2021 δημοσιεύοντας ένα δοκιμαστικό μήνυμα “ανακοίνωση” της νέας αυτής προσπάθειας.

Ακολούθησαν τον Μάιο ηχογραφημένες απαγγελίες των κειμένων που φιλοξενήσαμε στο 1ο τεύχος του ελεύθερου λογοτεχνικού περιοδικού μας.

Τον Ιούνιο ανέβηκε το πρώτο ολοκληρωμένο ηχητικό βιβλίο (audio book) με το θεατρικό παραμύθι της Κανελλίας Τούντα “Όταν τα ζώα συζητούν: Κότες”.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ξεκινήσαμε την, αγαπημένη πλέον, δίωρη λογοτεχνική εκπομπή μας “Εδώ τα καλά βιβλία” στο στούντιο του Polis View Web Radio, με παρουσιαστή τον συγγραφέα Δημήτρη Νίκου, συμπαρουσιάστρια την book-tuber Ανδρονίκη Μανουρά (Phaedra the Nerd) και εκλεκτούς καλεσμένους.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εντάχθηκε στην ομάδα ο συγγραφέας Χάρης Γαντζούδης, με την εκπομπή “Βιογραφικά στο ραδιόφωνο”.

Τον Νοέμβριο του 2023 ξεκίνησε η εκπομπή “Χούληδες”, από τους δημιουργούς των Γλαρόλυκων. “Σπιτικό” podcast με χαλαρή κουβεντούλα, σχολιασμό και αμπελοφιλοσοφία.

Για τον Ιανουάριο του 2024 έχει προγραμματιστεί η εκπομπή “Πλανόδιο”, ένα… νομαδικό podcast! Ταξιδεύουμε, συναντάμε τους συγγραφείς μας, φίλους και ανθρώπους των τεχνών που εκτιμάμε και συζητάμε για το έργο τους.

Συνεχίζουμε δημοσιεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα υλικό και αναζητώντας συνεχώς νέους τρόπους επικοινωνίας και εξέλιξης.

Πρόγραμμα

Χούληδες

Χούληδες

Κανελλία Τούντα και Χρήστος Κουλαξίζης

Σε τυχαία αλλά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πλανόδιο podcast

Πλανόδιο

Χρήστος Κουλαξίζης

Κάνα-δυο φορές τον μήνα, απ’ τον Ιανουάριο του 24.

Εδώ τα καλά βιβλία

Εδώ τα καλά βιβλία

Δημήτρης Νίκου & Ανδρονίκη-Φαίδρα Μανουρά

Η εκπομπή ολοκληρώθηκε στο 20ο επεισόδιο.

Βιογραφικά στο ραδιόφωνο

Βιογραφικά στο ραδιόφωνο

Χάρης Γαντζούδης

Σε διακοπές. Επιστρέφουμε σύντομα!

audiobooks

Αναγνώσεις & Ηχητικά βιβλία

Συγγραφείς και φίλοι των εκδόσεών μας

Όποτε προκύπτουν…

Πρόσφατα επεισόδια


  • “Μια φορά και έναν καιρό ήταν το μικρό Σκοτάδι που δεν μπορούσε να βγει έξω στον κόσμο, γιατί φοβόταν τους ανθρώπους. Ένιωθε πολύ μόνο του και ήταν θλιμμένο. Οι γονείς του, η μαμά Νύχτα και ο μπαμπάς Βράδυ, ανησυχούσαν πολύ.” Ένα ανάγνωσμα για την κατανόηση της φοβίας για το σκοτάδι και το άγνωστο. Το βιβλίο ζωντανεύει μέσα από την όμορφη αφήγηση της Δέσποινας Μπερτζένη. 
  • Μια ιδιαίτερα χαλαρή ωρίτσα γεμάτη νεράιδες, ονομαστικές εορτές, διαγραμμένες ηχογραφήσεις, κοκτέιλ, newsletters και social media, μουσικές προτάσεις, δημόσια πρόσωπα και πρότυπα «περσόνες», αναζήτηση χορηγών, σειρές και μιούζικαλ, στιγμές από την παρουσίαση βιβλίου “Τα όνειρα της Μύριαμ”, θέματα επόμενης εκπομπής, ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και τα καλά νέα της ημέρας.
  • Απολαύστε εντελώς δωρεάν ολόκληρο το ηχητικό βιβλίο "Παραμύθια από παιδιά για παιδιά". Αφήγηση: Αλέξης ΣκαμάγκαςSound design: Νίκος Αντωνόπουλος Ο Αλέξης Σκαμάγκας είναι νηπιαγωγός και το "Παραμύθια από παιδιά για παιδιά" είναι η πρώτη του προσπάθεια ως ηθοποιός φωνής να αφηγηθεί ένα audiobook.
  • Φτάσαμε στην πέμπτη εκπομπή και – παραδόξως – αντί να μειώνονται οι ακροατές, αυξάνονται. Μιλάμε για τον Μεγάλο Μάγο του Δάσους και τον Νιγηριανό πρίγκηπα, covid και βήχας, φυστικοβούτυρο και χαμένες οδηγίες χρήσης, επανένωση με ανθρώπους που έχουμε χαθεί, σειρές και ταινίες, αγαπημένες μουσικές, προτεινόμενο vegan εστιατόριο, υπερανάλυση και άμυνες, πολιτική ορθότητα (ξανά), τύχη και επιλογή στον έρωτα, τα καλά νέα της ημέρας και πολλά-πολλά άλλα! Στο βάθος γαυγίζει και ο σκύλος του γείτονα… Γιατί όχι άλλωστε; Χούληδες Δε Σάουντρακ: https://open.spotify.com/playlist/42TpeveP5fAXSZTMCq4pYs

Καλάθι αγορών