Οι εκδόσεις

Ελεύθερη λογοτεχνία, ελεύθερος πολιτισμός, ελεύθεροι άνθρωποι

Σχετικά

Ποιοι είμαστε

Οι Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι δημιουργήθηκαν από την ανάγκη μιας παρέας ανθρώπων να εκδώσουν και να διαχειριστούν το υλικό τους, υπό τους δικούς τους όρους, με γνώμονα την τέχνη και όχι το κέρδος.

Τι κάνουμε

Εκδίδουμε – πρωτίστως – ψηφιακά και το παραγόμενο υλικό διατίθεται δωρεάν ή με συμβολικό κόστος, με ελεύθερη άδεια χρήσης Creative Commons BY-NC-SA ή BY-NC-ND, ανάλογα με το τι έχει επιλέξει ο δημιουργός.

Πώς κινούμαστε

Η διανομή γίνεται από τον ιστότοπο μας, επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, φιλικές ιστοσελίδες, συνεργαζόμενες πλατφόρμες, χονδρική σε όλη την Ελλάδα, και σε φυσικές δράσεις (παρουσιάσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ).

Χρήσιμες πληροφορίες

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν στείλω κάποιο έργο μου;

Τα βιβλία που επιλέγουμε να εκδώσουμε κυκλοφορούν πρώτα σε ψηφιακή μορφή και διανέμονται δωρεάν και με ελεύθερη άδεια χρήσης – χωρίς εξαιρέσεις. Προαιρετικά, ακολουθεί και η εμπορική έντυπη έκδοση, συνοδευόμενη από την ίδια άδεια. Αυτό σημαίνει πως, αν δεν θέλετε η ψηφιακή εκδοχή μέρους ή ολόκληρου του έργου σας να διακινείται ελεύθερα στο διαδίκτυο, μάλλον δεν είμαστε ο κατάλληλος εκδοτικός οίκος για εσάς.

Πόσο κοστίζει η έκδοση;

Το κόστος εξαρτάται από τη διάσταση του βιβλίου, τον αριθμό των σελίδων, τα υλικά που θα επιλεχθούν, καθώς και από την ανάγκη για επιμέλεια & εικονογράφηση. Τα έξοδα της συνολικής παραγωγής μα και τα όποια έσοδα προκύψουν, μοιράζονται επί ίσοις (50-50) μεταξύ εκδοτικού και δημιουργών. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα αυτοέκδοσης, κατά την οποία τα έξοδα αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου οι δημιουργοί, ενώ ο εκδοτικός κρατάει μόνο ένα μικρό ποσοστό (25%) επί των πωλήσεων για την κάλυψη των εξόδων διανομής και διαφήμισης.

Καλάθι αγορών