Οι Γλαρόλυκοι στο BookTube

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, τα blogs μπορεί να μην πεθαίνουν, έχουν αποκτήσει όμως έναν ικανό συναγωνιστή. Και φυσικά μιλάμε για το BookTube το οποίο, αν και αρκετά μικρότερου βεληνεκούς σε σχέση με το αδελφάκι του στο εξωτερικό, όλο και μεγαλώνει.

Η ανάγκη των βιβλιόφιλων να μοιραστούν την αγάπη τους για το βιβλίο και τις ιστορίες που μεταφέρει και η αμεσότητα που προσφέρει η γνωστή πλατφόρμα αναμετάδοσης βίντεο είναι ό,τι πρέπει για να φέρει τους φίλους του βιβλίου πιο κοντά. Είναι αδιαμφισβήτητο πως, μέσω αυτού, αναγνώστες από όλο τον κόσμο, και φυσικά και εντός των συνόρων της ταπεινής μας Ελλάδας, έχουν βρει ο ένας τον άλλο και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινες σχέσεις που γερά βαστούν και χρόνια τραβούν.

Όπως πολλοί βιβλιόφιλοι, σε όλη τη χώρα, έτσι και αρκετά δικά μας παιδιά, συγγραφείς, επιμελητές και λοιποί, έχουν στραφεί σε αυτή τη μορφή του content creating προκειμένου να μοιραστούν την αγάπη τους αυτή για τη λογοτεχνία και τον κόσμο του βιβλίου. Πάμε να σας τους γνωρίσουμε.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε την γνωριμία αυτή με τον μπαμπά των Ανεξάρτητων Εκδόσεων Γλαρόλυκοι, ο οποίος, πέραν του μουσικού περιεχομένου, κατά καιρούς μοιράζεται μαζί μας αφηγήσεις των κειμένων του. Δεν διαβάζει συχνά ο ίδιος βέβαια, αλλά θα τον πείσουμε να το κάνει και αυτό.

Συνεχίζουμε με τον αγαπημένο μας εικονογράφο που μέσω του δικού του καναλιού, μας βάζει στον κόσμο της εικονογράφησης και μας αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της.

Εδώ επιστρέφουμε στις ίδιες τις ιστορίες που έχουν να μας πουν τα βιβλία που τόσο αγαπάμε. με ηχητικά βιβλία και βιβλιοπαρουσιάσεις. Εδώ θα βρείτε και αναγνώσεις κειμένων της επίσης δικιά μας Ισαβέλλας Πρίτσα.

Θα λέγαμε πως όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με την συγγραφή θελήσαμε, έστω και μία φορά, να αποκτήσουμε και κατ’ επέκταση να χρησιμοποιήσουμε μια γραφομηχανή. Ο Δημήτρης μας το κάνει πράξη και με το παραπάνω και μοιράζεται την εμπειρία του αυτή στην εκπομπή στο κανάλι του ‘Γραφομηχανεύοντας’. Εμείς, μια φορά, ζηλέψαμε. Εσείς;

Νομίζουμε πως δεν υπάρχει λάτρης του φανταστικού που να μην έχει λατρέψει την πασίγνωστη ιστορία του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Όσοι έχετε διάθεση για ανάλυση του κόσμου που δημιούργησε ο αγαπημένος Τόλκιν, θα λατρέψετε το κανάλι του Χάρη μας “Κάπου στη Μέση Γη”.

Ή Phaedra the Nerd όπως την μάθαμε και την αγαπήσαμε. Μιλάμε για ένα κανάλι πιο κλασικά βιβλιοφιλικό, με κριτικές βιβλίων, vlog βιβλιοαναγνώσεων, μαραθωνίων ανάγνωσης και λοιπά θέματα, πάντα με επίκεντρο το βιβλίο. Ειδικά όσοι έχετε αδυναμία σε κείμενα που αφορούν την πολιτική, την ιστορία, τον φεμινισμό και λοιπά κοινωνικά θέματα, το κανάλι είναι γεμάτο σχετικές προτάσεις.

Ακόμα ένα κλασικά βιβλιοφιλικό κανάλι με κριτικές, vlog αναγνώσεων σειρών, book tags κ.α. Η Έλενα μοιράζεται μαζί μας, τόσο την αγάπη της για την ανάγνωση, όσο και την συγγραφική της πορεία και εμπειρία. Οπότε εδώ θα βρείτε και vlog συγγραφής μαζί με τις λοιπές αναγνωστικές της προτάσεις.

Το σημερινό άρθρο μπορεί να κλείνει εδώ, επειδή όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα BookTube-ικά κανάλια που μας έχουν κερδίσει, αναμείνατε συνέχεια…

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών