Ανδρονίκη-Φαίδρα Μανουρά

Πως από Φαίδρα έγινα Φαιδρόνι.

Έχω ένα φίλο που του εμπιστεύομαι τα ανολοκλήρωτα κείμενά μου από παλιά. Είναι απ’ τους λίγους, καθώς έχω προβλήματα εμπιστοσύνης. Και μια μέρα με έφερε σε επαφή με έναν Χρήστο, για να κάνω κριτικές τα βιβλία του εκδοτικού του οίκου στο κανάλι μου στο YouTube. Ήξερε τι έκανε, γιατί ήξερε εμένα, που τότε είχα φάει αρκετές χυλόπιτες από εκδοτικούς οίκους για τα ποιήματά μου, και από άλλους είχα ακούσει αστρονομικά ποσά.

Διαβάζω λοιπόν ορισμένα κείμενα από αυτόν τον Χρήστο, και ενθουσιάζομαι! Καλοδουλεμένα, με νόημα που αξίζει την προσοχή σου, δηλαδή κείμενα που ταιριάζουν σε εμένα και στο κανάλι μου. Αποφασίζω να συνεργαστώ και λέω, γιατί όχι, να του στείλω και τα δικά μου κείμενα. Απαντάει θετικά, δεν ζητάει πέντε χιλιάρικα και την θυσία μιας παρθένας βράδυ με πανσέληνο, και ανάβω μια λαμπάδα στο ύψος του φίλου που μας σύστησε, που είναι και ψηλό παιδί.

Κάπως έτσι μπήκα στις εκδόσεις Γλαρόλυκοι. Και γνώρισα κι αυτόν τον Χρήστο, τον Χρήστο Κουλαξίζη, που σιγά σιγά έγινε “ο εκδότης μου” και αργότερα “Ο Χρήστος”, παρόλο που ξέρω αρκετούς μ’ αυτό το όνομα. Δημιουργήσαμε μια σχέση που έχω με λίγα άτομα, σε μικρό χρονικό διάστημα, και την εκτιμώ πολύ διότι σπάνια βρίσκεις τέτοιους ανθρώπους.

Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που ταιριάζουν στο στυλ σου, στον τρόπο σκέψης σου και στην ενέργεια που έχεις και εκπέμπεις. Γι’ αυτό αποφάσισα πως θα ήταν πολύ καλή ιδέα να μείνω ένα βράδυ στο σπίτι της Κανελλίας Τούντα, συνεργάτιδας, συγγραφέως και πλέον φίλης. Επιμελήθηκε το βιβλίο μου χωρίς να με ξέρει, και την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές είμαι στην κουζίνα της, διαβάζει τα πρώτα κείμενα για το δεύτερο βιβλίο μου. Και ναι, θα κοιμηθώ εδώ το βράδυ.

Ο Χρήστος και η Κανελλία άρχισαν να με λένε “Φαιδρόνι” και έχω πολλά χρόνια να νιώσω τέτοια χαρά και άνεση με ανθρώπους. Μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ.

Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Τσαούση, που το χέρι του είναι μαγικό, δεν εξηγείται αλλιώς, και κάνει την δουλειά μου πιο εύκολη. Η εικονογράφησή του για τα βιβλία των Γλαρόλυκων που έχω διαβάσει είναι υπέροχη, και ποτέ δεν χρειάστηκε να υπερβάλλω. Όχι ότι υπό κανονικές συνθήκες θα έλεγα ψέματα αν δεν μου άρεσε ένα βιβλίο, όμως είναι πιο δύσκολο να κάνεις μια όχι και τόσο καλή κριτική για ένα κείμενο κάποιου που εκτιμάς και γνωρίζεις προσωπικά.

Ευχαριστώ όλους τους συγγραφείς του εκδοτικού οίκου, που κάνουν τόσο καλή δουλειά. Είναι σπάνιο πράγμα πια να βρεις παιδικά παραμύθια που δεν θεωρούν τα παιδιά χαζά, και σερβίρουν μασημένη τροφή. Θυμάμαι τα παραμύθια που μου διάβαζε η μάνα μου, και ήταν όμορφα αισθητικά, έβαζαν τα παιδιά να σκεφτούν και καλλιεργούσαν την φαντασία. Είναι σπάνιο πια αυτό, και χαίρομαι που συνεργάζομαι με ανθρώπους που νοιάζονται για το μέλλον του κόσμου, δηλαδή τα παιδιά.

Το να είμαι μέλος της οικογένειας Γλαρόλυκοι είναι υπέροχο και ξεχωριστό. Από την στιγμή που από Φαίδρα έγινα Φαιδρόνι, πάντα ανυπομονώ για την επόμενη μέρα. Κι αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα που θα μπορούσατε να μου έχετε προσφέρει.

1 σκέψη για το “Ανδρονίκη-Φαίδρα Μανουρά”

  1. Και όταν ο κάθε εκδοτικός ζητάει τα δικά του πόσα γιατί έτσι ξύπνησαν το πρωί , ή μάλλον εγώ θα είχα χρυσό εξώφυλλο , έρχεται ένα παλαβό παιδί από το πουθενά και σου λέει τις αλήθειες . Χρήστος ο γλαρόλυκος κυρίες και κύριοι . . . Ελάτε στην παρέα μας και θα καταλάβετε ποιοί είμαστε !!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών