Φωτεινή Παναγιωτακοπούλου

Τη χαρά και την έκπληξη να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας, μου την έδωσε ένα απογευματάκι του περασμένου Νοεμβρίου ο “μπαμπάς” των Ανεξάρτητων Εκδόσεων “Γλαρόλυκοι”, Χρήστος Κουλαξίζης. Χωρίς καν να το περιμένω και χωρίς να το έχω ποτέ φανταστεί, ήρθε η πρόταση συνεργασίας με τον εκδοτικό οίκο αναφορικά με το κομμάτι της επιμέλειας κειμένων. Θυμάμαι ότι πρώτη φορά ενθουσιάστηκα τόσο με εργασιακό αντικείμενο, καθώς η επιμέλεια κειμένου είναι μια πρόκληση για κάποιον που αγαπά τη γλώσσα και προσπαθεί να κάνει σωστή χρήση της. Έτσι, δέχτηκα με πολλή χαρά, ενθουσιασμό και χωρίς κανέναν δισταγμό την πρόταση να μπω σε έναν εντελώς νέο και γεμάτο πρόκληση χώρο για μένα!

Ως φιλόλογος, δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν με επιμέλεια κειμένων, μέχρι που ήρθε η πρώτη δουλειά, το πρώτο κείμενο που έφτασε στα χέρια μου, και έπρεπε να το φτάσω στην τελική του μορφή, προκειμένου να πάει για έκδοση. Το κείμενο αυτό είναι πλέον η επερχόμενη κυκλοφορία των εκδόσεων Γλαρόλυκοι και αυτό είναι κάτι που μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση! Η αίσθηση του να βάζεις το χέρι σου, την πινελιά σου, την αντίληψή σου, τις γνώσεις σου, σε ένα δημιούργημα που ετοιμάζεται να βγει στον έξω κόσμο, είναι μια αίσθηση που δεν μπορεί εύκολα να περιγράψει κανείς, τουλάχιστον μέχρι να “συνηθίσει” τη διαδικασία. Η πρώτη μου επιμέλεια έγινε σε ένα παιδικό παραμύθι, ένα κείμενο τρυφερό και με βαθύ νόημα! Μέχρι να φτάσω στο τελικό κείμενο, είχα το άγχος του να είναι όλα τέλεια και χωρίς το παραμικρό λάθος! Έκανα το καλύτερο που μπορούσα και ελπίζω το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον συγγραφέα του παραμυθιού, τον εκδότη και την επιλογή που έκανε να συνεργαστούμε, αλλά και το αναγνωστικό κοινό – τους μικρούς (και μεγάλους) φίλους, που θα διαβάσουν αυτή τη γλυκιά ιστορία!

Η πρώτη εμπειρία συνεργασίας μου με την οικογένεια των εκδόσεων – γιατί περί οικογένειας πρόκειται – είναι εξαίρετη! Το κλίμα είναι πάντα τόσο φιλικό και από την πρώτη στιγμή νιώθεις άνετα! Οι άνθρωποι που γνώρισα μέχρι στιγμής – συγγραφείς, ποιητές, εικονογράφοι – είναι όλοι ένας κι ένας (τρελοί για δέσιμο) και με καλώς όρισαν από την πρώτη μέρα! Τους ευχαριστώ και εύχομαι ο δρόμος να φέρνει επιτυχίες και πρόοδο σε αυτή την ομάδα – οικογένεια, που προσπαθεί να ανθίσει κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, βάζοντας μπροστά το όνειρο του ανθρώπου που τη δημιούργησε, τις ιδέες, τη διασφάλιση της ικανοποίησης όλων, όσοι συνεργάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Με εκτίμηση, λοιπόν, και με την ευχή για τα καλύτερα, που είναι μπροστά μας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών