Χρήστος Αζαριάδης

Το μήνυμα έγραφε: «Γεια σου, Χρήστο».

Ο αποστολέας γνώριμος και αγαπημένος. «Γεια σου, Χάρη μου», πληκτρολόγησα. «Ήθελα κι εγώ να σου στείλω. Σε άκουσα τις προάλλες στο ραδιόφωνο. Πραγματικά πολύ όμορφη εκπομπή», απάντησα και το εννοούσα.

«Γι’ αυτό σου στέλνω κι εγώ. Πώς θα σου φαινόταν να έρθεις ως καλεσμένος στην εκπομπή ‘Εδώ τα καλά βιβλία‘’ για να μιλήσεις για το βιβλίο σου; Η εκπομπή βοηθάει νέους συγγραφείς σαν εσένα και σαν εμένα να ακουστούν».

«Το συζητάς; Είμαι μέσα!», έγραψα, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.

«Θα δεις. Τα παιδιά είναι πολύ ωραίοι τύποι». Ο Χάρης Καραθύμιος 1 είχε και πάλι δίκιο.

Άφησα κάτω το τηλέφωνο, ανακοίνωσα με τουπέ στην γυναίκα μου (στην οποία κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να απονείμει τον Πορφυρό Σταυρό της Υπομονής) ότι θα βγω στο ραδιόφωνο και άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο για τους Γλαρόλυκους. Τα πιο πολλά τα γνώριζα, ήδη, βέβαια, αλλά ήθελα το κάτι παραπάνω, αυτό το κάτι που θα μου επέτρεπε να το παίξω ιδιαίτερα ψαγμένος, όταν θα με καλούσε στο τηλέφωνο ο Δημήτρης Νίκου για τα διαδικαστικά της εκπομπής.

Δεν ανακάλυψα κάτι που δεν γνώριζα ήδη. Οι Ανεξάρτητες Εκδόσεις Γλαρόλυκοι είναι μία παρέα ανθρώπων, μία οικογένεια που βάζει την τέχνη πάνω από όλα, χωρίς να κοιτάζει το κέρδος ή έστω το όφελος. Το στοιχείο αυτό ήταν που με κέρδισε. Επειδή και εγώ είχα το σκεπτικό ότι θα ήθελα όλος ο κόσμος να διαβάσει το βιβλίο μου, ακόμα και αν ο ίδιος δεν έβγαζα ούτε ένα ευρώ, κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Έτσι, λοιπόν δέχτηκα με χαρά να παρευρεθώ στην εκπομπή ‘’Εδώ τα καλά βιβλία’’ με τον υπέροχο Δημήτρη Νίκου. Τον Χρήστο Κουλαξίζη (που είναι η ψυχή των Γλαρόλυκων) τον γνώρισα αργότερα. Η προσπάθεια τους είναι ιδιαίτερα αξιέπαινη και για να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους Γλαρόλυκους.

Λίγες ημέρες αργότερα, έδινα το χέρι στον Δημήτρη Νίκου στο στούντιο του Polis View Web Radio για την εκπομπή και μίλησα μαζί του για το βιβλίο μου 2, για την λογοτεχνία, την κοινωνία γενικότερα, σε μία συζήτηση που μας άρεσε τόσο πολύ που θα ήθελα να ξαναπάω (Δημήτρη, ελπίζω να διαβάζεις αυτές τις σειρές και να πιάσεις το όχι και τόσο καλά κρυμμένο μήνυμα!).

Η ομάδα αυτή απαρτίζεται από εξαιρετικούς ανθρώπους, με χημεία μεταξύ τους, με χιούμορ, με όρεξη και, κυρίως, μεράκι. Ήταν μία ιδιαίτερη χαρά για εμένα να τους γνωρίσω και πραγματικά τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Άλλωστε, έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για να τα καταφέρουν.

1 Ο Χάρης Καραθύμιος είναι ο συγγραφέας του επιτυχημένου αστυνομικού μυθιστορήματος ‘’Ο Σκορπιός’’ (εκδ. Λιβάνη).

2 ‘’Το μυστικό του πλανήτη 175-Β’’, κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Πηγή (β’ έκδοση).

1 σκέψη για το “Χρήστος Αζαριάδης”

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών